Premiați în concursul Brâncuşiana copiilor

Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” a găzduit astăzi, la ora 10:00, vernisajul expoziției-concurs „Brâncușiana copiilor”, ediția 2023. Concursul a fost organizat la nivel județean de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Cercul metodic al profesorilor de arte vizuale din Gorj și Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Liga Femeilor Gorjene „Arethia Tătărescu” și Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

 

Elevii Şcolii „Pompliu Marcea” au prezentat un moment cultural-artistic, având ca tematică simbolistica zborului, constând în lectura unor aforisme și texte brâncușiene.

Expoziția de artă a elevilor (la nivel județean) a fost constituită din peste o sută de lucrări, din domeniul graficii, picturii, modelajului și artei digitale.

  

Tot astăzi au fost prezentate, la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”, lucrările participanţilor din cadrul Salonului de Pictura „Arte Mici”. Dintre cei 400 de participanţi, peste 100 dintre aceştia au fost premiaţi.

Galerie foto








Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: