Președintele Coreei de Sud a făcut un maidanez ”câine prezidențial”

În timp ce autoritățile din Târgu Jiu nu se ocupă nici măcar de oameni, că de animale nu poate fi vorba, Moon Jae vorbește în numele unei națiuni despre datoria oamenilor de a îngriji și proteja toate ființele abandonate, indiferent de specie. 

Președintele Coreei de Sud a adoptat-o pe Tory, un maidanez negru și cam urât (între noi fie vorba) care fusese salvat acum doi ani de la o fermă unde câinii erau crescuți pentru carne. Din cauza prejudecăților pe care oamenii încă le au în ceea ce privește animalele de companie negre, Tory nu fusese dorită de nici un vizitator al adăpostului în care și-a petrecut acești doi ani.

Dar președintele țării a văzut-o și a transformat-o în primul ”prim câine” (termen inventat de americani pentru câinele președintelui, derivat din ”prima doamnă”) din istoria politicii. Mai mult decât atât, președintele Moon a vorbit cu convingere și înflăcărare despre obligația oamenilor de a avea grijă de animalele abandonate tot de oameni.

”E datoria noastră ca societate să protejăm și să îngrijim nu doar oamenii aflați în nevoie, ci și animalele și, în general, toate ființele neajutorate”, a declarat Moon Jae.

A.M.

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: