Președintele USR Gorj: Primăria a dat lucrările de pe Calea Eroilor mafiei din Italia

Radu Miruță, președintele USR Gorj, susține că firma care a câștigat licitația pentru a realiza lucrările de pe Calea Eroilor este direct relaționată cu mafia din Italia. 

Deputatul aduce acuzații grave la adresa autorităților din Târgu Jiu, despre care afirmă că ar fi închis ochii la avertizările primite din partea autorităților italiene.

Contractul privind modernizarea şi reabilitarea zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor a fost predat, în toamna anului 2019, singurei firme participante: subsidiara din România a firmei italiene Consorzio Stabile EBG. 

Execuţia lucrărilor a fost, ulterior, subcontractată unei firme din Giurgiu, CTC Edil Construct SRL.

”Primăria din Municipiul Târgu Jiu a dat lucrările de pe Calea Eroilor mafiei din Italia. La modul real, acest lucru s-a întâmplat. Banii din taxele si impozitele fiecărui târgujian, prin intermediul Primăriei Târgu Jiu, se duc către o firmă din Italia, prin procedură simplificată, o firmă care a fost înființată cu dedicație pentru a primi această lucrare. Această firmă, înainte să primească acești 3 milioane de euro, nu avea angajați, utilaje sau experiență cu altă lucrare. Primăria Târgu Jiu a fost notificată de către autoritățile financiare și de către DNA-ul din Italia, că în Italia, acestei firme i-au fost blocate toate conturile și i-au fost blocate posibilitățile de a interacționa cu autoritățile de acolo. A notificat Primăria Târgu Jiu să facă acest lucru. Primăria Târgu Jiu ce a făcut în continuare? A virat bani acestei firme. O lucrare care ar trebui să fie etalon la nivelul municipiului, a fost o altă afacere care a ajuns la un alt nivel, în loc să se modernizeze acest oraș, fac afaceri pe spatele oamenilor cu mafia din Italia, depășind absolut orice nivel de bun simț. Îi cer primarului municipiului Târgu Jiu și domnului președinte PSD Gorj, Mihai Weber, să clarifice în spațiul public dedesubturile acestei afaceri. Este o lucrare de interes major. Autoritățile din Italia spun că banii pe care îi încasează această firmă au legătură cu această Cosa nostra din Sicilia. Nu se pot preface că nu au știut aceste lucruri. Au făcut procedură simplificată, au primit la dosar acte false, nu au verificat. S-au depus la dosar niște dovezi că ar fi avut o experiență această firmă într-o lucrare din Bagdad, în 2016, cât timp certificatul de înregistrare al acestei firme a fost în 2019/2020. Autoritățile au fost notificate că există risc. În loc să ia o măsură de bun simț, să întrerupă pe motive de fals, nu mai vorbesc de alte clauze contractuale, și-au făcut mafia până la capăt. Târgu Jiul este dat mafiei italiene de către primarul municipiului Târgu Jiu”, a spus Radu Miruță, în cadrul unei conferințe de presă.

Corneliu Răducan-Morgea, candidatul USR la Primăria Târgu Jiu, de profesie arhitect, a ținut să puncteze câteva aspecte legate de materialele și modul de realizare al lucrărilor: ”Începem să ne dăm seama, odată cu aceste dezvăluiri, de ce lucrările sunt atât de proaste. Să nu uităm că s-au folosit materiale de cea mai proastă calitate. S-a folosit andezit spart. Gardul din fața gardului a început să ruginească. Băncile din metal sunt inutilizabile. Există suspiciuni rezonabile că nu au fost folosite materiale, tehnologii la stratul suport. Știm bine că acest andezit a fost pus peste un strat de nisip, sub care ar trebui să fi fost puse o înșiruire de materiale compactate. Știm că rigolele nu au continuitate, acest lucru se vede la fiecare ploicică. Acolo apa băltește, miroase extrem de urât. Trebuie menționat faptul că aceste rigole s-au spart. Aceste rigole au provocat inclusiv pagube materiale. Piatra cubică de pe Strada Geneva este pusă pe un strat de nisip, peste stratul de asflat existent pe această stradă și, din cauza aceasta, vedem că atunci când trec mașini care produc vibrații, piatra iese de acolo, poate fi scoasă cu mâna. Asta este doar o mică parte din nenorocirile care se întâmplă pe Calea Eroilor. Se lucrează de 5 ani de zile pe o porțiune de 500-600 de metri. Sperăm ca actualul primar, Marcel Romanescu, să se ducă la cireșe la Rugi. Acolo poate va face treabă”.

Între timp, lucrarea nu a fost recepționată.

Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: