Spune că există riscul ca podul de la pasarelă să se prăbușească. ”E o bătaie de joc generalizată”

Iulian Popescu, fostul prefect de Gorj, candidat la Primăria Târgu Jiu din partea PNL Gorj, transmite că există riscul ca podul pasarelei, din municipiu, să se prăbușească.

Liberalul susține că a purtat discuții cu specialiști în domeniul construcțiilor și că, în urma cutremurelor din 2023, podul a fost degradat.

Popescu propune ca pasarela să fie consolidată și lărgită, astfel încât să încapă patru benzi de circulație.

”Da, există și notificări din partea Inspectoratului de Stat în Construcții și obligă primăria să facă expertize după seria de cutremure din 2023, dar, din păcate, primăria nu a făcut nimic în acest sens. Am discutat cu mai mulți specialiști în construcții și atâta timp cât structura de rezistență, fierul beton este expus direct la mediul exterior, acesta nu mai poate fi considerat de încredere. Plus că există fisuri longitudinale, care sunt semne clare de risc de prăbușire, inclusiv din cauza trepidațiilor puternice generate de traficul de pe pod. Discuțiile le-am avut și cu oameni specialiști în construcții și cu cei implicați în transportul rutier. Autoritățile nu iau măsuri. De lene sau de nepăsare. Nu este singura sursă de risc în municipiul Târgu Jiu care este pur și simplu ignorata. E o bătaie de joc generalizată”, a spus Iulian Popescu la Radio Infinit.

COMANDAT DE PARTIDUL NATIONAL LIBERAL GORJ, CIRCUMSCRIPTIA ELECTORALA NR 20, EXECUTAT DE VISUITOR DM SRL SRL, CUI MANDATAR 21240015

Vizualizări: 2,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: