Prima şedinţă de negocieri pentru CCM: Va fi mai bine faţă de anul trecut

Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia au început să pună la punct regulamentul după care se vor desfăşura şedinţele de negocieri privind noul Contract Colectiv de Muncă. Discuţiile intense vor demara de săptămâna viitoare.

La şedinţa de luni, s-a stabilit cine va face parte din comisia de negociere din partea fiecărei federaţii în parte. De asemenea, au fost stabilite locaţiile, iar vineri se va pune la punct şi regulamentul de negocieri. Din partea Federaţiei Univers, vor fi la masa negocierilor şapte membri titulari şi şapte membri supleanţi, de la FNME vor fi la discuţii şase membri titulari şi încă şase înlocuitori, iar Federaţiile Energetica şi Petrom vor avea câte un membru titular şi unul supleant.

Negocierile vor dura până în luna martie, când sindicaliştii speră să obţină venituri mai mari pentru salariaţii pe care îi reprezintă. „Vineri vom începe negocierile. Timp de 45 de zile vor dura negocierile. În regulament vom pune şi data până la care sperăm să se termine negocierile Contractului Colectiv de Muncă. Oricum, sunt convins că va fi mai bine faţă de ce a fost în ultimii ani. A început cu bine atunci când s-au acordat banii pentru armonizare. Ori s-au tăiat salarii, ori au rămas la fel, până acum nu s-a întâmplat nimic. Acum se mai pune ceva la salarii pentru prima dată după 2012. Trăim într-o societate care nu e aducătoare de veşti bune pentru salariaţi din prisma taxării excesive. Dacă ne gândim că plătim peste 500 de milioane de lei pe certificatele de CO2, pe care nu le plăteam acum câţiva ani de zile. Suma asta s-a luat, în mare parte, de la salariaţi prin reducere de locuri de muncă şi scăderi de venituri”, a spus Dumitru Pîrvulescu, preşedintele FNME.

Vizualizări: 2,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: