Salariile din ELCFU Motru, cele mai mici din CEO

Salariaţii de la ELCFU Motru se plâng că au cele mai mici salarii din Complexul Energetic Oltenia. Sunt mai mici şi decât ale colegilor lor de la căi ferate uzinale Jilţ şi Turceni.

Ion Ruşeţ, consilier al directorului CE Oltenia, a recunoscut într-o emisiune televizată aceste discrepanţe: „Există diferenţe pe aceeaşi meserie, fie că vorbim de mecanici sau împiegaţi de mişcare. Sindicatele şi directorul Tatomir trebuie să găsească soluţia pentru a reduce discrepanţele”.

Ruşeţ a spus că după majorarea salariilor mici făcută anul trecut, diferenţele de salariu dintre persoane care au responsabilităţi diferite aproape că nu mai există. „Manevrantul are aproape cât împiegatul, ajutorul de mecanic este apropiat de mecanic, deşi responsabilităţile sunt diferite. În etapa a doua, vom prevedea cum rezolvăm această problemă”, a spus Ruşeţ, făcând referire la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă, ce va intra în vigoare la 1 aprilie, administraţia găsind 20 de milioane de lei pentru majorări salariale.

Deocamdată este în curs prima etapă, a acordării de clase de salarizare, aici fiind în joc suma de 24 de milioane la nivelul întregii companii, care are peste 13.300 de salariaţi. (A.A.)

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: