Creţan, propus secretar în comisia de negociere. Mitrescu: Nu ştie să scrie!

Scandal între sindicalişti pentru locurile în comisia de negociere a noului contract colectiv de muncă. Cei de la FNME le-au reproşat colegilor din Federaţia Energetica că nu ştiu să scrie sau să citească şi din acest motiv nu au prins un post de secretar.

Postul era pentru sindicalistul Constantin Creţan. „Am avut mandat din partea federaţiei să negociem un post de secretar în cadrul comisiei. Şi, cum atât federaţiile, cât şi administraţia nu au fost de acord, am părăsit sala. În aceste condiţii, va trebui să vedem ce se întâmplă în zilele următoare. Am cerut funcţia aceasta pentru o transparenţă mai mare”, a explicat Paul Constantinescu, vicepreşedinte al Federaţiei Energetica şi membru în comisia de negociere.   

Replica FNME nu s-a lăsat aşteptată. „Fiind o federaţie foarte mică, nu au decât un membru şi un înlocuitor. Nu putea să fie nimeni. Acolo e secretariat tehnic. Acolo trebuie, în primul rând, să ştii să scrii după dictare, să citeşti şi nu se califică ei la aşa ceva. Să meargă la Masa Tăcerii că poate acolo pot negocia”, le-a transmis Constantin Mitrescu, vicepreşedintele FNME.

Direct vizat, Constantin Creţan l-a provocat pe contestatarul său la o probă de cultură generală. „Nu ştiu dacă Mitrescu ştie să citească. El a fost portar la termocentrala Rovinari. Şi-a luat diploma de inginer la o universitate particulară. Este diferenţă mare între noi. Eu am studii medii, şcoală de maiştri şi un liceu. El şi-a făcut o facultate particulară lucrând la firma de pază la Rovinari. Îl invit să mergem amândoi să dăm o probă de scris sau de cultură generală! Dacă n-aş ştii să scriu, ar fi o problemă. Eu am scris o carte foarte apreciată, despre mineriade. 380 de pagini. Eu sunt autorul acestei cărţi. Am scris-o în detenţie. Mai am două cărţi, chiar trei, în format scrise, dar nu le-am lansat până acum. Cândva voi reuşi să lansez încă două cărţi în care va intra şi domnul Mitrescu şi toata camarila sindicală coruptă”, a fost reacţia lui Creţan.

Administraţia CE Oltenia şi reprezentanţii federaţiei reprezentative la nivel de companie se vor întâlni la masa negocierilor vineri, de la ora 10.00, la Termocentrala Rovinari.

Vizualizări: 1,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: