Primar: Am avut încasări record

Cetățenii responsabili care și-au achitat integral taxele și impozitele locale pentru a beneficia de bonificație au ajutat primăriile să funcționeze în prima parte a anului. În medie cam 50% din localnicii comunelor din Gorj și-au plătit dările la stat și datorită lor unii funcționari și-au primit salariile.

Contribuabilii care și-au achitat integral impozitele și taxele locale până la sfârșitul lunii martie au beneficiat de reduceri. Mulți dintre ei au făcut eforturi financiare pentru a da dările la stat.

Primarii gorjeni sunt mulțumiți de procentul impozitelor încasate și deja numărul cetățenilor care se duc să-și plătească taxele locale a scăzut considerabil de câteva zile. Edilii se așteaptă acum ca pe finele anului să mai intre bani la buget de la contribuabili.

Comuna Săcelu să numără printre localitățile fruntașe la încasări. ”Vreau să vă spun că am avut încasări record la impozite și taxe locale în primele trei luni, să spun așa un procent de peste 60%. Sincer să fiu am avut ceva emoții, pentru că aveam nevoie de bani dacă nu se aproba bugetul destul de repede. Acum încasările au scăzut vizibil și până la finele anului nu mai avem mari speranțe”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Și în comuna Alimpești încasările au mers foarte bine. ”Au venit foarte mulți cetățeni în primele trei luni să achite dările pentru a beneficia de bonificație. Eu unul sunt uimit de procentul încasat care se apropie 70%. Acum încep și muncile agricole și oamenii nu mai dispun de bani pentru a plăti. De obicei mai facem încasări în ultimele luni din an”, a spus primarul Victor Drăgulescu.

La primăria Schela, încasările de la cetățeni au fost o gură de aer. Cu buget neaprobat, funcționarii și-au putut lua salarii cu ajutorul localnicilor care au achitat dările la stat. ”Încasările impozitelor și taxelor locale au fost o gură de aer pentru noi, că am putut să funcționăm și să dăm salarii la oameni. De luna asta nu vor mai veni bani din taxe și impozite, dar sperăm să aprobăm bugetul. Am încasat cât să acoperim măcar salariile”, a declarat Gabriel Deteșan, primarul din Schela.

Vizualizări: 1,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: