Primar: Am epuizat certificatele de deces

Primarul din Târgu Cărbunești a descris situația îngrijorătoare cu care se confruntă unitatea medicală din orașul pe care-l conduce. Edilul a declarat faptul că au fost epuizate până și certificatele de deces de la primărie. Spre exemplu, doar sâmbătă și duminică au fost 12 decese înregistrate.

Edilul Dănuț Birău a mai declarat faptul că nici nu mai știe de când nu a mai fost eliberat un certificat de naștere, mai ales că spitalul este acum doar pentru pacienții Covid. ”Din păcate, situația epidemiologică a luat-o razna. Spitalul din Târgu Cărbunești este doar pentru pacienții Covid. Sunt peste 120 de bolnavi. Sunt și cazuri în care pacienții intră pe poarta spitalului și ies între 4 scânduri. Este o situație urâtă. În acest weekend am epuizat certificatele de deces, acelea tipizate. Doar în două zile am avut 12 decese, iar 4 azi. Mai sunt persoane care mor și de alte boli, dar cei mai mulți sunt de Covid de la spital. Am și uitat de când nu am mai eliberat certificate de naștere, maternitatea nu a mai funcționat, spitalul fiind pentru pacienții Covid”, a spus Dănuț Birău, la Radio Târgu Jiu.

Primarul din Târgu Cărbunești acuză guvernanții de faptul că nu au știut să gestioneze cum trebuie campania de vaccinare. ”Comunicarea a fost foarte proastă, iar mesajele au fost neinspirate. Oamenii nu au știut ce să mai înțeleagă. A urmat o vară de petreceri și vacanțe, iar acum am ajuns în situația aceasta. S-au făcut și nunți, mai ales că totul a fost blocat mult timp”, a mai declarat Birău.

Vizualizări: 13,882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: