Primar: Avem un număr foarte mare de asistenți personali

Tot mai mulți primari din Gorj se plâng că abia reușesc să achite salariile asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Pe lista Primăriei Tismana, sunt în jur de 100 de asistenți personali. Lor li se adaugă alte aproximativ 40 de persoane cu handicap care primesc indemnizații.

Primăria Tismana cheltuiește circa 300 de mii de lei la acest capitol, iar plata acestor oameni este o prioritate pentru autorități. Ca să acopere cheltuielile până la sfârșitul anului, primăria mai are nevoie de sprijin la următoarea rectificare bugetară.

Marian Slivilescu, primarul de la Tismana, a explicat că orașul pe care îl conduce este în top la nivelul județului Gorj în privința numărului de asistenți personali: “Avem un număr foarte mare de asistenți personali, 96. Cred că suntem în top la acest capitol. Asta îmi provoacă îngrijorare. 96 de salarii alături de încă 36 de indemnizații de handicap e un efort de 3 miliarde de lei vechi pe fiecare lună pentru primăria Tismana”.

Tot din cauza lipsei banilor, Primăria Bîlteni a băgat în șomaj toți asistenții personali. Autoritățile le-au promis oamenilor că îi vor reangaja de anul viitor. Pentru această decizie, primăria a fost amendată cu 1.000 de lei de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj după o verificare solicitată de ministrul Muncii. Este singurul caz din Gorj unde asistenții personali au fost dați afară.

Vizualizări: 2,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: