Încă un primar din Gorj spune că rămâne fără bani de salarii

Angajații Primăriei Tismana riscă să rămână fără salarii. Este semnalul pe care îl dă edilul orașului. Vistieria instituției este aproape goală, iar bugetul pe care îl au la dispoziție aleșii nu acoperă ultimele două luni din an. Fără o rectificare bugetară, sunt puse în pericol investițiile din oraș.

Toți cei aproape 40 de angajați ai Primăriei Tismana ar putea rămâne fără salarii chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Nu mai sunt bani pentru a acoperi toate lefurile până la finalul anului. “Din ceea ce am calculat noi, undeva în noiembrie și decembrie avem probleme cu asigurarea salariilor și nu din cauză că am fi foarte numeroși la primărie. Din cele 84 de posturi, avem ocupate 36 în prezent. Mai puțin de jumătate. Nu am fost nici eu, nici predecesorii mei cu alocarea acestor posturi, deși mi s-a reproșat acest lucru”, a spus primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

De un milion de lei ar mai avea nevoie autoritățile să încheie anul cu bine și să continue și investițiile demarate deja în oraș. Primarul își pune toate speranțele într-o rectificare bugetară pozitivă. “Dacă rectificarea nu este cum ne-o dorim noi, vom stopa, în primul rând, investițiile din fonduri proprii. Acestea vor putea fi stopate și renegociate contractele sau repornite contractele anul viitor, când vom avea bani. Avem două investiții, de 1,4 milioane de lei, o lucrare de asfaltare a drumului comunal 129 și o lucrare a unui drum sătesc în Costeni, lucrare aproape finalizată. Nu putem renunța la cofinanțări pentru că s-ar bloca fondurile europene, ne luptăm câte patru ani să le aducem și nu ne permitem blocarea lor, că se face cu riscuri. Dacă mă refer la lunile noiembrie, decembrie, 10 miliarde de lei vechi ne-ar trebui. Dacă vom primi jumătate la rectificare, ar fi bine”, a fost mesajul edilului din Tismana.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: