Primar: Căutăm voluntari la deszăpezire, că nu avem bani pentru firme

Autoritățile locale din comuna gorjeană Dănești au început din timp pregătirile pentru iarnă. Anul acesta nu sunt bani la buget pentru angajarea unei firme private care să se ocupe de deszăpezire. Actualul primar caută soluții pentru gestionarea acestei probleme.

Autoritățile locale au început pregătirile pentru a nu avea probleme atunci când iarna își va intra în drepturi.

La bugetul local de abia s-au găsit fonduri pentru achiziționarea materialului antiderapant, așa că anul acesta deszăpezirea se va face cu cele 2 utilaje ale primăriei și cu voluntari din comună. ”Ne pregătim pentru iarnă și identificăm zonele cu probleme. Asigurăm pe sectoare de drum materialul antiderapant, mai ales în pante. Încercăm să ne descurcăm cu cele 2 utilaje de la primărie și am vorbit cu cetățenii care au tractoare să ne sprijine. Pur și simplu nu avem bani să încheiem contract cu o firmă privată pentru deszăpezire. De abia găsim pentru material antiderapant, că sunt conturi mai mici. Din păcate materialul antiderapant de anul trecut a dispărut de pe marginea drumului”, a declarat Mădălin Paliță, primarul din comuna Dănești, aflat la primul mandat.

La Dănești a fost demarată și o campanie de curățenie, iar primarul promite că la anul vor dispărea toți mărăcinii de pe marginea drumurilor. Mai mult decât atât, în cadrul primăriei va funcționa tot din 2021 un serviciu administrativ care se va ocupa cu treburile gospodărești din localitate.

Vizualizări: 3,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: