Primar cu două indemnizaţii de concediu, din greşeală

Un fost primar din Gorj a încasat indemnizaţia de concediu de două ori.  Este vorba de Vasile Moșoiu, care în mod eronat a încasat câteva mii de lei în 2015, perioadă în care era primar al comunei Drăguțești. Acum autoritățile locale trebuie să recupereze acești bani, conform unei măsuri lăsate de inspectorii Curții de Conturi. "Normal era să nu ridice banii și să anunțe contabilul de această greșeală", spune actualul primar, Ion Popescu.

Inspectorii Curţii de Conturi au stabilit în urma unui control efectuat la primăria Drăguţeşti la mijlocul anului trecut că entitatea a plătit în mod eronat fostului primar Vasile Moșiu de două ori indemnizația pentru concediu de odihnă. Este vorba de 4.307 lei. Inspectorii Curții de Conturi au trasat primăriei ca măsură să recupereze banii virați eronat în contul lui Vasile Moșoiu. "Stabilirea întinderii prejudiciului şi dispunerea măsurilor prevăzute de lege pentru recuperarea plăţilor nelegale (inclusiv a foloaselor nerealizate), reprezentând indemnizaţie pentru concediu de odihnă acordată în luna august 2015, fostului primar", este măsura din raportul Curţii de Conturi.

În acest caz a fost vorba de o eroare comisă de contabilul primăriei. Actuala conducere a primăriei a spus că a atacat în instanță raportul întocmit de inspectorii Curții de Conturi, dar că va lua măsurile pentru recuperarea sumelor încasate necuvenit de Moșoiu după ce magistrații se vor pronunța. Primarul Ion Popescu spune că Moșoiu trebuia să returneze indemnizația când a observat că a încasat-o de două ori. "El trebuia să o anunțe pe doamna contabilă că a făcut o greşeală. Nu trebuia să ridice suma. Eu așa vă lucrurile. Fiecare om știe ce primește de la serviciu. S-a făcut o greșeală. Nu vreau să dau vina pe doamna contabil pentru că noi, de fapt, mai avem nevoie de un contabil şi este presiune foarte mare pe ea. Când este presiune se mai fac şi greşeli", a comentat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești.  

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: