AJOFM Gorj nu mai are personal. Ce soluţie a găsit directorul!

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj are grave probleme cu personalul în agențiile locale. La acest moment, instituția funcționează cu un număr de 36 de salariați. Problemele au început să apară după ce au fost suspendate raporturile de muncă a trei funcţionari din cadrul AJOFM Motru, funcționari care au fost implicaţi în fraudarea instituţiei.

 Conducerea AJOFM Gorj a solicitat Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă scoaterea la concurs a cinci posturi în cadrul instituției. La momentul de față, activitatea AJOFM Gorj este una greoaie, conducerea suplimentând agenția locală de la Târgu Jiu cu personal din celelalte agenții. ”Am făcut demersuri și către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a ne da cinci posturi, atât am solicitat pentru a asigura o funcționare cât de cât normală a agenției. Este foarte greu și pentru colegii de la Târgu Jiu să se deplaseze la Motru și pentru colegii care rămân la agenția de la Târgu Jiu cu un număr mai mic de personal. Probleme sunt foarte, foarte mari”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

 Apel

Ca și cum problemele nu ar fi fost suficiente, numărul salariaților a scăzut după 1 februarie, când una din salariate s-a pensionat. ”Chiar am apelat la colegi de la agenţia de la Târgu Cărbunești, a venit o colegă prin rotație pentru că după ce că eram puţini, am mai avut și o pensionare cu 1 februarie, o altă colegă este în concediu medical. Este o situație nu grea, este o situație disperată. Încercăm și varianta să detaşăm de la alte instituții. Vom organiza concursul, dar până facem toate formalitățile durează pe puțin 60 de zile. AJOFM Gorj avea 39 de salariați, la trei s-au suspendat raporturile de muncă, am rămas 36, o colegă este în concediu îngrijire copil, alta este internată în spital, alta s-a pensionat”, a mai spus Chiriac. Conducerea instituției face apel către cetățenii care vin la ghișee să aibă răbdare și să nu se mai certe cu funcționarii. ”Lumea trebuie să ne înțeleagă și să aibă răbdare, că nu rămâne nimeni nerezolvat. Fac apel să ne înțeleagă, poate nu durează 10 minute, durează 20 de minute, și noi suntem tot oameni, tot două mâini avem, chiar fac apel să ne înțeleagă”, a declarat Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.  

Vizualizări: 1,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: