Primar dat în judecată de toți funcționarii primăriei

Primarul dintr-o comună din Gorj a fost acționat în instanță de toți funcționarii, asta după ce a emis o dispoziție pentru recuperarea unor sporuri primite ilegal de angajați. Se întâmplă asta la primăria Stănești, unde un raport al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că fostul primar a acordat în perioada 2019-2020 sporuri ilegale la toți funcționarii primăriei.

Primarul din Stănești, Constantin Bicheru, nu a contestat raportul Curții de Conturi, ba mai mult a emis o dispoziție pentru recuperarea sumelor primite ilegal, sub formă de sporuri, de toți funcționarii.

”În perioada 2019-2020 toți funcționarii primăriei au primit ilegal sporuri peste salarii. S-au acordat pe mandatul fostului primar și au fost descoperite în timpul controlului Curții de Conturi. Eu nu am contestat raportul și am dat dispoziție pentru recuperarea sumei de 200.000 de lei. După ce am emis dispoziție și am început să le rețin banii angajaților, au făcut acțiuni în instanță. Acum așteptăm să vedem ce decide instanța. Eu cred că le este greu că le iau și din banii, îi pun să și muncească dublu față de cât munceau pe vremea fostului primar”, a spus Bicheru.

Cele mai multe sporuri le-a primit contabila, care are de restituit aproximativ jumătate din întreaga sumă. Au fost și angajați care știu că au primit sporuri ilegale.

”Noi am început să le reținem banii din salarii. De exemplu, de la doamna contabilă avem de recuperat aproximativ 98.000 de lei. Este o sumă mare în contextul în care întreg prejudiciul constatat de Curtea de Conturi este de 200.000 de lei. Este un singur angajat care nu m-a acționat în instanță și care mi-a spus că el a știut de la început că aceste sporuri sunt ilegale. Sunt pus într-o situație dificilă, de a le opri funcționarilor lunar din salariu, dar nu am ce face. Avem un raport al Curții de Conturi care stă în picioare”, a mai spus Constantin Bicheru.

Curtea de Conturi a lăsat ca măsuri recuperarea acestor sume, cu tot cu penalități, sarcină care cade pe umerii noului primar al localității.

Vizualizări: 32,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: