Afaceristul denunțat de Ciurel, ani grei de pușcărie

Ionel Bogdan, afaceristul denunțat pentru dare de mită de către fostul șef al Complexului Energetic Oltenia, se află încarcerat în Penitenciarul Târgu Jiu. Bucureșteanul are de executat o pedeapsă de 10 ani, 5 luni și 20 de zile de închisoare, după contopirea pedepselor.

În Gorj, afaceristul a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare pentru dare de mită, sentință rămasă definitivă în mai 2016. Afaceristul i-a promis fostului manager al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, bani dacă îl va ajuta să obţină contracte de la compania de stat. Era vorba de returnarea a 5% din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite. Bărbatul a fost prins în flagrant când îi dădea lui Ciurel suma de 25.000 de lei.

Cazierul afaceristului este unul impresionant, având mai multe condamnări pentru înșelăciune sau punerea în circulație de valori falsificate, unele infracțiuni fiind săvârșite în stare de recidivă postcondamnatorie.

Pentru condamnarea din Gorj, inculpatul a solicitat revizuirea pedepsei. El a invocat excepția de neconstituționalitate admisă de către Curtea Constituțională privind interceptările efectuate de către Serviciul Român de Informații care au stat la baza condamnării în dosar.

Bărbatul de 44 de ani a susținut că fără înregistrările SRI nu s-ar fi putut stabili vinovăția sa.

Tribunalul Gorj i-a respins cererea ca inadmisibilă, pe data de 13 aprilie, sentința nefiind definitivă.

Trebuie spus că prin calea extraordinară de atac a revizuirii nu pot fi reapreciate probele și nici nu pot fi administrate noi probe.

Vizualizări: 7,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: