Judecătorul racolat de Securitate, la pensie

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, la ultima ședință, din 16 aprilie, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a judecătorului Emil Claudiu Mărgulescu. Acesta este delegat judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Târgu Jiu.

La vârsta de 17 ani, pe când era elev la Târgu Jiu, Mărgulescu a fost racolat de Securitate pe motiv că „are posibilități de informare în rândul elevilor de la Liceul Economic Târgu-Jiu”. În 16 septembrie 1989, acesta a semnat un angajament cu fosta securitate, urmând să-și întocmească notele informative sub numele conspirativ „Cleo”.

Pe Mărgulescu l-a prins revoluția fără a da nicio notă informativă despre foștii săi colegi, astfel că nu i se poate atribui calitatea de colaborator al Securității. Asta a decis Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în 2013.

În 1998, Mărgulescu devine judecător, numele său fiind vehiculat în 2013 în scandalul privind eliberarea din pușcărie a unui infractor ce s-a dovedit a fi extrem de periculos. Măcelarul din Topoloveni a violat și a ucis o femeie, după care i-a aruncat trupul în râul Argeș. El fusese eliberat condiționat din Penitenciarul Târgu Jiu, după 5 ani de închisoare, deși fusese condamnat la opt ani pentru viol. Judecătorul Mărgulescu a decis că bărbatul se poate întoarce în societate, după ce anterior violatorului îi fuseseră respinse alte două solicitări similare.

În iunie, judecătorul va împlini 49 de ani.

Totodată, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind pensionarea Mihaelei Tudora, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: