Primar din Gorj, condamnat la muncă în folosul comunității

Primarul comunei gorjene Vladimir a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare. Pedeapsa este cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. În plus, timp de patru luni, Ion Ianăși va trebui să muncească gratis în folosul comunității. Primarul liberal a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie începute.

Pentru abuz în serviciu, Ion Ianăși a fost condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare. El a mai primit o pedeapsă de 1 an închisoare pentru fals intelectual.

„Contopește pedepsele aplicate inculpatului Ianăși Ion în pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni la care se va adăuga sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în total 3 ani închisoare și 5 ani pedeapsa complementară prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g C.pen. (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii)”, se arată în minuta din 24 mai a Tribunalului Gorj.

Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 4 ani. În acest timp, primarul este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare în cadrul Școlii Generale nr. 1 Andreești.

Patronul a recunoscut afacerea penală

Patronul firmei de construcții Gatmat Prod SRL, Gheorghe Sucitu, a cerut să fie judecat în baza principiului recunoașterii vinovăției. El a fost condamnat la 2 ani și 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 4 ani.

Gatmat Prod a avut ca subcontractant firma Gimeditrans 2012, administrată de Gheorghe Mielușanu, care este acuzat că a întocmit în fals o situație de plată de aproape 150.000 de lei, dar și o altă factură de 144.000 de lei. Mielușanu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere este tot de 4 ani.

Și dirigintele de șantier, Liviu-Ion Popescu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Popescu este cel care a pus viza pe documente, din birou, fără să verifice lucrările executate.

Cei trei vor trebui să muncească 120 de zile în folosul comunității în cadrul Edilitara sau Transloc, societăți aflate în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu.

Singurul achitat în acest dosar este contabilul primăriei, Daniel Vasile Pasăre. Prejudiciul de 256.613 lei, produs părții civile Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost recuperat.

Tribunalul Gorj a dispus desființarea mai multor facturi fiscale. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Pentru podul care asigură legătura cu biserica din satul Andreeşti, primăria a beneficiat de o finanţare de peste 500.000 de lei din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale.

Vizualizări: 10,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: