Gorjean condamnat în Suedia pentru trafic de persoane

Curtea de Apel Craiova a dispus, zilele trecute, emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii pe numele unui bărbat din Târgu Jiu, condamnat în străinătate pentru trafic de persoane. Marius Bobu (36 ani) are de executat o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare.

Gorjeanul este acuzat că, în urmă cu trei ani, a păcălit două persoane pe care le-a transportat în Suedia, pentru a obține bani din cerșetorie. Bărbatul a fost prins și reținut pentru 51 de zile.

Instanța din Dolj a fost de acord cu cererea autorităților suedeze privind recunoașterea sentinței penale pronunțate în vara lui 2019. În schimb, avocatul târgujianului a solicitat respingerea acțiunii, spunând că bărbatul nu a știut de condamnare, părăsind țara scandinavă înainte de sentință.

„Admite cererea formulată de autoritățile judiciare din Suedia. Dispune executarea pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada reținerii și arestării preventive de 51 de zile, perioadă executată în Suedia de la 20.02.2018 la 12.04.2018. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentințe”, a decis Curtea de Apel Craiova, pe 17 mai, sentința putând fi atacată cu apel.

Gorjeanul are interdicția de a reveni în Suedia până la data de 24.05.2024.

Vizualizări: 3,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: