Primar din Gorj: E un genocid să organizezi acum alegerile

Mai mulți primari din Gorj sunt revoltați că nu au fost amânate alegerile parlamentare programate la începutul lunii viitoare. Edilii se tem că numărul de îmbolnăviri va exploda după alegeri chiar dacă prezența la vot, spun ei, va fi una extrem de mică la acest scrutin. “E un genocid să organizezi acum alegerile”, a reacționat primarul din Bengești-Ciocadia.

De teama virusului, primarii recunosc că nici campanie electorală nu au mai făcut ca în vremurile bune și puțini s-au dus să mai bată la porțile oamenilor.

În plus, cred unii edili, nici oamenii nu se vor îngrămădi să iasă la vot pe 6 decembrie. “Noi nu putem convinge oamenii să iasă la vot. Foarte mulți oameni sunt supărați că s-au pus alegerile în perioada aceasta. După mine, ori trebuia să le fi făcut odată cu alegerile locale, când nu era atâta lume bolnavă, sau trebuia să le amâne până în martie, anul viitor. Eu preconizez că va fi un procentaj extraordinar de slab la prezență. Lumea nu va ieși la vot. Este și sărbătoare, este și frig plus frica de pandemie. În ultimul timp, se vede că numărul cazurilor a crescut foarte mult și lumea nu va ieși la vot. Nu s-a făcut niciun fel de campanie. Nu are nimeni curaj să se ducă. Oamenii nu mai ies, nu mai dau mâna cu tine, nu te ascultă, nu te recunosc cu masca. Este un genocid asupra poporului român să se facă aceste alegeri când mor câte 200 de oameni pe zi”, s-a plâns primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

De aceeași părere este și primarul din Bărbătești. Campanie nu a făcut nici el și este sigur că nici prezența la vot nu va fi deloc îmbucurătoare mai ales că oamenii se tem de îmbolnăviri. „Anul acesta e altfel de campanie. Poate că nu trebuia să fie programate aceste alegeri chiar acum în pandemie, în perioadă de iarnă mai ales când vedem că acest virus face multe victime. Multă lume nu știe că e campanie. Am văzut la mine în comună o parte din politicieni care au exagerat și au luat-o din poartă în poartă. Eu am transmis la toată lumea că nu se iese în campanie din poartă în poartă din respect pentru cetățenii comunei pentru că suntem în dificultate. Vedeți cât de mârșav este acest virus și câtă lume a avut de suferit din cauza lui”, a declarat, la Radio Infinit, și primarul din Bărbătești, Adrian Mangu.

Și primarul Ion Bîrcă a întărit ideea. „Nu vor ieși oamenii la vot pentru că sunt dezinteresați. Mulți nici nu știu când sunt alegeri, ce votează. Nu vor ieși la vot. E pandemie, va fi frig, e sărbătoare”, a spus și primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Pe de altă parte, primarul din Fărcășești nu vede niciun pericol în desfășurarea campaniei electorale ori a alegerilor. „Am vorbit cu oamenii. Duminică o să facem o ieșire cu consilierii și viceprimarul prin comună. Sperăm să fie și vremea bună. Oamenii o să iasă la vot. La noi, la Fărcășești, s-a făcut campanie. Sperăm să-i convingem pe oameni să iasă la vot. Sperăm să fie măcar 50-60% să fie prezenți la vot”, a spus primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: