Primar: S-a instalat o teamă, oamenii nu vor merge la vot

Numărul mare al persoanelor infectate cu coronavirus i-ar putea speria pe oameni să mai meargă la vot pe data de 6 decembrie 2020. De această părere este și primarul din Negomir, Tudor Oiță. Acesta spune că oamenilor le este teamă, iar acest lucru ar putea duce la o scădere a prezenței la vot.

Nici trei săptămâni nu mai sunt până la alegeri, iar cetățenii sunt chemați din nou la vot. De această dată, oamenii îi vor alege pe cei care vor să-i reprezinte în Parlamentul României. De la alegerile locale și până în prezent, situația epidemiologică s-a agravat, numărul celor infectați cu Covid a crescut mult.

Acest lucru poate afecta procesul electoral din luna decembrie, fiind vorba despre prezența la vot. ”Sunt convins că nu vom depăși la nivel de țară 40% prezență, cu această pandemie. Sunt mulți vârstnici care nu vor merge la vot. S-a instalat o teamă. Noi vom face tot ce-i posibil ca procesul electoral să se desfășoare bine. Oamenii sunt dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. Noi îi încurajăm să meargă la vot. Depinde și de vremea de afară. Acum ziua este mică, iar dacă va fi o zi ploioasă, clar că vor fi oameni care nu vor merge la vot. La locale au fost mulți care au ieșit la vot, m-a bucurat acest lucru. M-aș bucura dacă s-ar mobiliza și la parlamentare”, a spus primarul din comuna gorjeană Negomir, Tudor Oiță.

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: