Miruță (USR-PLUS): Nu mai vrem să moară români cu zile din cauza corupției

Copreședintele Alianței USR PLUS Gorj, Radu Miruță, cere prefectului de Gorj și președintelui de Consiliu Județean să prezinte urgent pachetul local de măsuri pentru ca o tragedie cum a fost la Neamț să nu fie posibilă la noi în județ.

”Suntem ingrijorați pentru pacienții din spitalele Gorjului, unde știm câte nereguli sunt. Autoritățile publice locale au obligația acum de a prezenta public un pachet de măsuri menite a evita un nou caz Piatra Neamț”, a transmis Radu Miruță, liderul USR Gorj, candidat pentru Camera Deputaților.

USR PLUS atrage atenția încă o dată asupra modului defectuos în care sunt alocați și cheltuiți banii publici în domeniul sănătății, cu neglijarea generală a activității preventive în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Miruță transmite public câteva întrebări pentru autoritățile din Gorj:

 Câte spitale din județ/inclusive secțiile ATI au fost controlate în ultimul an?

 Există procese verbale de control tehnic de specialitate întocmite? Dacă da, care sunt stările de risc/de pericol identificate?

 Câte instruiri, exerciții și aplicații desfășurate de ISU cu personalul din unitățile sanitare (medici, manageri de institutii, asistenți, voluntari, studenți) au fost realizate in contextul pandemiei actuale?

 Câte și ce fel de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor au fost constatate, iar din acestea câte au fost înlăturate pe timpul controalelor?

 Care este numărul de avize/autorizații emise/retrase la spitale sau secții ATI și câte contravenții și sancțiuni au fost aplicate?

USR PLUS reafirmă bătălia sa, aceeasi cu dorința tuturor cetățenilor, de a pune, odată pentru totdeauna, capăt devalizării sistemului de sănătate. Aici este cauza principală a tuturor neajunsurilor din sistem. Din nou Corupția Ucide!

”Nu mai vrem să moară români cu zile din cauza corupției, a politizării managementului instituțiilor medicale. Depolitizarea urgentă a sistemului de sănătate publică, un audit cinstit peste tot în sistem și stoparea sifonării banilor din sanătate sunt angajamentele USR-PLUS pentru un sistem public vindecat, unul care să ofere siguranță si soluții terapeutice de calitate tuturor pacientilor români”, a mai precizat liderul USR-PLUS, Radu Miruță.

Vizualizări: 2,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: