Primar: După alegeri, o să vină o închidere totală. Sunt convins!

În lipsa tabletelor promise de Ministerul Educației, primarii din Gorj caută propriile soluții pentru ca elevii să aibă acces la orele care se țin exclusiv pe internet. După ce mai mulți edili au anunțat deja că au găsit fonduri în bugetul local sau bani europeni ca să cumpere echipamente IT pentru școlari, și primarul din Peștișani a transmis că va achiziționa în jur de 500 de tablete pentru toți copiii din localitate.

Indiferent de situația materială, toți copiii din comuna Peștișani vor primi câte o tabletă până la finalul acestui an. Cei mai mulți bani provin din fonduri europene.

În total, vor fi cumpărate aproximativ 500 de tablete ce vor ajunge la toți copiii din comună. În plus, și școlile vor fi pregătite pentru momentul în care copiii se vor putea întoarce în bănci, în siguranță.

Primarul Cosmin Pigui a spus că se teme de o carantină totală după alegerile din decembrie și acesta este motivul pentru care vrea să grăbească achiziția tabletelor și distribuirea lor către toți copiii din localitate.

“Sunt convins că, după alegeri, va veni o închidere totală și chiar și acum copiii sunt acasă, dar atunci nu se știe până când vor face școală online. Vor fi în jur de 500 de tablete ce vor fi cumpărate pentru copii, laptopuri. Este o problemă pentru toți părinții școala online. Trebuie să lucreze mai mult părinții cu copiii. Asta ne face să dăm atenția cuvenită și, indiferent de condițiile sociale, să asigurăm pentru toți copiii aceste tablete și mai vorbim de materiale sanitare, aparate de dezinfectat, măști ce vor fi în școli când se va relua învățământul clasic”, a explicat primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, la Accent TV. 

Vizualizări: 2,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: