Primar din Gorj: Oamenii nu sunt la pragul sărăciei

Prețurile la alimente și utilități au explodat, traiul de pe o zi pe alta parte tot mai greu de dus, însă există autorități care susțin că oamenii nu sunt în pragul sărăciei. Primarul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru a afirmat că în orașul pe care îl administrează cetățenii nu se află într-o „dificultate majoră” din punct de vedere financiar.

Bobaru a și exemplificat: primăria din Bumbești Jiu a rămas cu foarte puțini beneficiari de ajutoare sociale.

„De vreo trei, patru ani de zile la 416 (n. red. beneficiarii de ajutor social) am o singură persoană aptă de muncă din cele 4-5 dosare, restul probabil nu sunt apți de muncă. Lucrul acesta se vede și pe asistența socială asigurată prin legislație, la subvenția la căldură, la fel, și aici sunt foarte puțini. Acest aspect mie-mi spune că nu există oameni într-o dificultate majoră, adică nu sunt la pragul sărăciei. Din păcate, mulți dintre ei au plecat din țară și asta este tragedia, această dezrădăcinare care se produce nu la nivelul unui UAT, ci la nivelul unui stat”, a afirmat primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, la Tele3.

Abia spre finalul afirmației, Bobaru a pus punctul pe „i”. În Bumbești Jiu sunt foarte puțini beneficiari de ajutoare sociale pentru că mulți cetățeni, în special tineri cărora orașul le oferea zero perspective au ales să plece spre alte destinații, unele chiar de peste hotare.

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: