Primar din Gorj, tot în arest la domiciliu

Fostul primar al comunei Albeni, Ionuț Stan, rămâne în arest la domiciliu. Sentința a fost dată de Tribunalul Gorj. Stan este acuzat de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.

În luna iunie, Ionuț Silviu Stan a fost luat cu duba de mascaţi chiar din sediul primăriei.
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu. Menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Stan Silviu Ionuţ, trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 159/P/2021 din 15.09.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru săvârşirea a patru infracțiuni de trafic de influenţă, fapte prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 Cod penal, 1 infracțiune de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal, o infracțiune de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 304 alin. 1 Cod penal şi o infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 47 Cod penal rap. la art. 304 alin. 1 Cod penal. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 21.11.2022“
Acuzații
Potrivit rechizitoriului, fostul edil din Albeni, a primit mită de mai multe ori pentru a angaja diverse persoane.
”În luna august 2018 inculpatul S.S.I., a pretins de la martorul denunţător C.I. suma de 3.000 euro pentru a-l angaja la Primăria Comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi asupra cărora avea influenţă, lucru pe care l-a şi realizat, dovadă fiind faptul că a dispus să fie declarat admis deşi obţinuse media finală de 5,61. Inculpatul a primit această sumă în data de 01.11.2018, anterior susţinerii concursului menţionat.
În data de 21.07.2020 inculpatul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi asistentul social din cadrul Primăriei Comunei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, primind de la aceştia în data de 27.07.2020, după încasarea acestui stimulent, suma totală de 2.000 lei.


În data de 02.12.2020 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denunţător C.F. suma de 12.000 lei, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de concurs pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi astfel influenta asupra membrilor comisiei, subordonaţii săi.
În luna decembrie 2020 inculpatul a pretins suma de 4.000 euro şi a primit 3.500 euro de la martorul denunţător T.A.C., asigurându-l că prin intervenţia sa pe lângă comisia de concurs constituită din funcţionari ai primăriei, subalternii săi, asupra cărora avea influenţă, va promova concursul în postul de şef Serviciu V.S.U. în cadrul Primăriei Comunei Albeni, dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele şi rezolvarea acestora.

În luna noiembrie 2017 inculpatul a pretins şi primit de la martorul denuntător S.F.C. suma de 5.500 lei pentru angajarea soţiei sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi influenţa asupra membrilor comisiei de concurs şi a remis subiectele înainte de susţinerea probei scrise”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Odată cu reținerea sa, Stan a fost suspendat și din funcția de primar al comunei Albeni.

Vizualizări: 1,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: