Primăria Târgu Jiu a pierdut procesul cu clubul Energia la Curtea de Apel

Doi dintre membri asociați de la fostul club de handbal și baschet Energia Târgu Jiu au  pierdut procesul cu creditorii clubului. După modelul celor de la Pandurii, CS Energia a acționat în instanță asociații care nu și-au onorat obligațiile și au băgat clubul în faliment.

Este vorba de firma Artego  SA și de Primăria Târgu Jiu care nu și-au plătit datoriile către clubul care a dispărut între timp. După ce creditorii au câștigat procesul la Tribunalul Gorj, s-a făcut apel la decizie și procesul a continuat la Curtea de Apel Craiova, acolo unde doi dintre acționari au pierdut procesul, Primăria Târgu Jiu urmând să achite fostului club aproximativ 700 000 de lui iar Artego aproximativ 200 000 de lei. „Obligă pârâtul SC Artego SA să plătească reclamantei suma de 157.666 lei reprezentând debit datorat, actualizat cu indicele de inflație şi dobânzi legale. Obligă pârâtul Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu să plătească reclamantei suma de 685.504 lei reprezentând debit datorat, actualizat cu indicele de inflație și dobânzi legale”, se arată în decizia instanței de la Curtea de Apel Craiova care mai specifică și faptul că s-a respins acțiunea reclamantului fată de pârâții Consiliul Județean Gorj și Complexul Energetic Oltenia SA.

Decizia nu este încă definitivă dar, având în vedere precedentul de la clubul de fotbal Pandurii, unde asociații au procedat în același fel, urmează să devină definitivă. Artego și Primăria mai au de plată și cheltuielile de judecată de la Curtea de Apel ale clubului Energia.

Clubul Sportiv Energia Târgu Jiu a intrat în insolvență în 2016, cam în aceeași perioadă cu Pandurii Târgu Jiu iar în 2019, iar atunci când Pandurii câștiga procesul contra asociaților clubul Energia a dat în judecată foștii acționari urmând modelul celor de la Pandurii. Acționarii clubului erau în acea perioadă Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia SA, Artego SA și Primăria Târgu Jiu.

De la înființarea clubului în anul 2002, cea mai bună performanță a echipei de baschet a celor de la CS Energia a fost obținută în anul 2015, când echipa s-a calificat în Final Four-ul Eurochallenge. La nivel național, echipa a ajuns în 2009 în semifinalele Cupei României, iar în 2014 a reușit să și câștige trofeul. La începutul sezonul 2014-2015, clubul și-a schimbat numele din Energia Rovinari în Energia Târgu Jiu. Echipa a avut parte de un sezon regulat foarte bun în Divizia A, terminând pe locul patru. În Cupa României, a fost eliminată în sferturi de către CSU Atlassib Sibiu și s-a calificat în premieră în Final Four-ul Eurochallenge, fiind prima echipă românească care a reușit această performanță.

Galerie foto


Vizualizări: 1,765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: