Primar: Habar nu am cum va fi de Pițărăi. Lumea mă întreabă

Tradițiile românilor privind sărbătorile de Crăciun, dar și cele de Revelion, ar putea să fie umbrite de restricțiile impuse în această pandemie. Mulți de întreabă dacă vechea tradiție de Pițărăi se va mai ține.

Primarul din Drăguțești, Dumitru Popescu, spune că oamenii l-au întrebat de acest lucru, dacă mai au voie să iasă la poartă și să împartă diferite produse, așa cum se făcea în fiecare an. Chiar dacă oamenii își doresc să păstreze obiceiurile din străbuni, pandemia le poate pune bețe-n roate anul acesta.

”Măcar acele plăsuțe pentru elevii din Drăguțești nu ar trebui să lipsească. Mă întreba lumea ce o să facă de Pițărăi. Habar nu am. Trebuie să discutăm cu cei de la DSP. Nu cred că oamenii o să aibă voie să meargă pe străzi. Este o mare problemă. În unele localități Pițărăii se dau la diferite ore, noaptea sau dis de dimineață. O să fie grupuri de oameni, nu știu cum va fi. Cred că după alegeri o să fie puțin mai rău. Nu as vrea să dispară sărbătorile noastre, cu asta am mai rămas. Oamenii sunt conștienți ce se poate întâmpla. Ei se supun și cred că vor înțelege situația. Din păcate, asta e, trebuie să fim conștienți. Chinuim câteva luni, dar după vom sta liniștiți, așa cred eu”, a spus Dumitru Popescu, primarul din Drăguțești.

În prezent este interzisă circulația pe timp de noapte, fără un motiv întemeiat.

Vizualizări: 2,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: