Primar Jianu: Nu aș fi acceptat să pierd bani din cauza consilierilor locali

A patra încercare a fost cu noroc pentru primarul din Motru. Gigel Jianu a reușit să-i convingă pe aleșii locali să voteze cinci proiecte pe care a încercat să le dezbată de aproape o lună. În principiu, este vorba despre proiecte care, dacă nu ar fi fost aprobate, ar fi dus la pierderea unor sume importante de bani. Edilul Gigel Jianu a vorbit, într-un interviu, despre cum a fost atmosfera la ședința din această săptămână.

Reporter: Cum s-a desfășurat ședința extraordinară din această săptămână?

Gigel Jianu: Au fost cinci proiecte pe ordinea de zi. Trei proiecte vizau aprobarea unor indicatori tehnici pentru proiectele finanțate prin PNDL, unul viza aprobarea agendei pentru Centenarul Marii Unirii și încă unul pentru prelungirea unei rețele de gaz într-o zonă în care oamenii nu aveau gaz. Aveam mare nevoie să le aprobăm.

Rep.: Ați mai avut probleme cu consilierii locali?

G.J.: Nu. Nu au mai fost probleme. S-au prezentat aproape toți consilierii. A lipsit doar domnul Ilie Petrescu. Au mai fost niște cârcote. Senzația mea este că au votat mai mult pentru că erau nevoiți. Se făcuse deja mare tam-tam.

Rep.: A câta încercare a fost aceasta?

G.J.: Pe data de 29 octombrie am reușit să iau proiectele de la proiectant. Pe 30 le-am dus la Minister. Următoarea ședință va fi pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei. Am convocat o ședință extraordinară și nu s-au prezentat. Am mai convocat apoi două ședințe de îndată și tot nu s-au prezentat, apoi încă una extraordinară și s-au prezentat.

Rep. Sunteți mai optimist după această ședință? S-au împăcat consilierii locali cu ideea?

G.J.: Nu aș fi acceptat să pierd bani din cauza consilierilor. Nu știu. Sper că va fi mai bine. Deja am un an și patru luni, iar tonul este același. Acum a fost acolo și o televiziune și au fost mai rezervați, mai decenți. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: