Primar: Nu avem niciun proiect pe Fondul de Tranziție Justă

Sutele de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă încă nu au ajuns în Gorj, ca să asigure o alternativă județului, după închiderea mineritului. De la o vreme nici măcar nu se mai vorbește de acești bani, promiși încă din 2020.

Autoritățile locale din comuna Slivilești spun că nu au depus niciun proiect pentru a primi bani prin Fondul de Tranziție Justă. ”Nu avem niciun proiect pe Fondul de Tranziție Justă pentru că nu am putut, nu am avut cu cine, efectiv nu ne-a ajutat nimeni cu nimic. Nu avem decât să facem ce am început, că și așa e destul de greu și tragem de bani până nu mai știm de noi, pe toate programele și ce mai reușim de la bugetul local“, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Primarul din comuna Urdari și-ar fi dorit să beneficieze de bani europeni, dar nu s-a încadrat, susține Mihai Calotă, pe nicio investiție. ”Noi nu ne-am încadrat să facem nici un proiect pentru Fondul de Tranziție Justă. Avem școlile făcute, avem primăria reabilitată, avem infrastructură bună și ne-ar mai fi rămas un bloc pe care am fi putut să-l facem, dar nici aici nu ne-am încadrat“.

Sunt însă și primari care au fost atât de ocupați, încât nici nu au avut timp să se dezmeticească ce este cu acest Fond pentru Tranziție Justă. ”Noi nu am făcut nici un proiect pentru Fondul de Tranziție Justă pentru că nu am apucat. Efectiv nu am avut timp, dar o să ne apucăm și de asta, pentru că nu putem lăsa să ne scape nimic”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

România va primi 1,95 miliarde de euro după ce Parlamentul European a aprobat Fondul pentru Tranziție Justă, iar ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat că banii vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe oamenii din Valea Jiului, Oltenia și Galați.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: