Romanescu, sancționat oficial de UCB

Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis miercuri, 6 aprilie, care sunt sancțiunile pe care i le va aplica lui Marcel Romanescu, suspectat că a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate sau chiar inexistente.

Rectoratul a decis “retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”. O altă sancțiune este “suspendarea, pe o perioadă determinată de timp - 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs”.

Abaterea ar fi de folosirea unor informații false în dosarele de candidatură pentru posturi universitare. Comisia de etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate aparţin altor cărţi: „Constatarea a fost că aceste lucrări nu se găsesc în bibliotecile universităţii şi a fost învestită Comisia de Etică a UCB să cerceteze existenţa lucrărilor respective. Comisia de Etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate de domnul Romanescu Marcel Laurenţiu aparţin altor cărţi“, arăta un comunicat al UCB, atunci când a început ancheta.

Cercetarea a fost făcută la sesizarea rectorului Sorin Purec. Marcel Romanescu are drept de contestație. Acum câteva luni, când a început ancheta, actualul primar din Târgu Jiu susținea că sancțiunea nu îl încurcă. „În următoriii cinci ani nu mă interesează nicio funcţie de conducere la nivelul universităţii. Am alte lucruri mai bune de făcut la Primăria municipiului Târgu Jiu. Există instanţe de judecată care vor lămuri aspectele prezentate de comisiile de la universitate. Este clar că o să contest decizia care a fost luată”, spunea Romanescu.

Și totuși, povestea ar putea să îl încurce acum, când pare că își dorește șefia PNL Gorj, după ce deputatul Dan Vîlceanu a căzut în dizgrație. Pentru PNL este suficient că viitorul președinte, Nicolae Ciucă, este implicat într-un scandal de plagiat, nu i-ar mai trebui unul și la Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 4,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: