Când vor începe mandatele noii directori de școli din Gorj

Noii directori de școli și directori adjuncți, care au câștigat posturile prin concurs, vor începe munca din 18 aprilie. Până atunci, vor fi semnate contractele de management. În județul Gorj, au mai rămas vacante 13 posturi de conducere. Acestea vor fi ocupate prin delegație până la finalul anului școlar.

39 de dascăli din Gorj au câștigat un post de director ori director adjunct la ultimul concurs. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Gorj a anunțat că vor fi semnate contractele și aceștia vor începe munca pe 18 aprilie.

„A doua parte a concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți tocmai s-au încheiat. Vor fi semnate contractele de management. Am avut 39 de poziții ocupate prin concurs și 13 poziții care nu s-au ocupat prin concurs. Vor fi ocupate prin delegație până la sfârșitul anului școlar, care se încheie pe 31 august, sau până când va fi organizat concursul. Pe 18 aprilie, vor intra în vigoare noile contracte”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Acuzată de favoritisme, Dana Constantinescu a ținut să transmită public că nu a intervenit în niciun fel pentru niciun coleg. „Nu m-a interesat absolut nicio funcție de director, să intervin pentru cineva. Din acest motiv, sunt foarte relaxată. Nici măcar pentru un post de îngrijitor la o grădiniță nu am intervenit, așa cum mi s-a pus în cârcă”, a mai spus Dana Constantinescu la o emisiune.

Printre unitățile de învățământ care au conducere nouă, se află și Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”. Carmen Nănuț este noul director. Și Școala „Voievod Litovoi”, din Târgu Jiu, va avea director nou în persoana lui Ionuț Bucă. De asemenea, liceul din Bumbești-Jiu va fi condus de Maria Toarnă, profesor titular în Crasna.

Vizualizări: 2,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: