Extinderea spitalului din Târgu Jiu, în stand by. Încă nu s-au găsit fonduri!

Consiliul Județean Gorj, care are în subordine spitalul din Târgu Jiu, încă n-a găsit fonduri europene pentru extinderea spitalului 700. Atât pacienții, cât și medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu abia așteaptă să fie dus la capăt proiectul promis. Atunci, bolnavii nu vor mai fi transportați de la un spital la altul pentru investigații medicale. Toate secțiile vor fi concentrate acolo, mai puțin secțiile care funcționează, în prezent, în zona Pasarelei.

Deși inițial se discuta despre construirea unui spital nou, autoritățile județene au ajuns la concluzia că asta ar însemna costuri prea mari. S-a decis să fie extins spitalul 700 și să fie mutate acolo toate secțiile care funcționează acum în clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu.

“Era nevoie de 200 de milioane de euro pentru un spital nou, o sumă foarte mare. Nu are Consiliul Județean atâția bani. Se va face o extindere și finanțarea o să vină din fonduri europene. Vom duce tot spitalul într-un singur loc și nu va mai fi acest haos. Va fi spațiu. Este făcut după toate normele. Acolo se va muta tot ce este pe Spitalul Tudor. Partea de Infecțioase va rămâne izolată. Acolo se va putea face Oncologie și Radioterapie în plus”, a spus medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie, într-o emisiune la Radio Târgu Jiu.

Studiul de fezabilitate pentru lucrările de extindere a fost deja finalizat și aprobat. Nu se știe exact când vor începe și lucrările propriu-zise pentru că autoritățile încă nu au obținut vreun leu pentru acestea. Țintesc, evident, fonduri europene.

„Studiul de fezabilitate a fost deja aprobat. Eu cred că ne îndreptăm în linie dreaptă pentru execuție. Dar nu se știe clar nimic despre finanțare”, a mai spus Niculescu.

La final, spitalul 700 va avea nouă etaje. În prezent, spitalul din Târgu Jiu are în jur de o mie de paturi. Secțiile vor fi analizate de o firmă privată de specialitate și vor fi făcute reorganizări. Astfel că secțiile care nu au prea mulți pacienți vor rămâne cu mai puține paturi. În schimb, acolo unde este adresabilitate mare, vor fi adăugate paturi.

Momentan, Spitalul Județean de Urgență funcționează în trei clădiri, din Târgu Jiu, situate în zone diferite: Tudor Vladimirescu, Progresului și A. I. Cuza.

Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: