Proiect pentru un sat grav afectat de activitatea minieră

Vești bune vin de la autoritățile locale din comuna gorjeană Câlnic pentru localnicii din satul Pinoasa. Autoritățile locale au depus un proiect prin programul „Anghel Saligny“ pentru înființarea rețelelor de apă potabilă și canalizare. Proiectul este acum în evaluare la Ministerul Dezvoltării și autoritățile au certitudinea că va fi aprobat.

În satul Pinoasa din Comuna Câlnic sunt aproximativ 140 de gospodării. Dezvoltarea acestui sat și investițiile în infrastructură au fost blocate de activitatea minieră din zonă, după cum o recunoaște chiar primarul Dumitru Vulpe.

Autoritățile vin acum și în sprijinul localnicilor de aici. ”Am depus pe programul Anghel Saligny un proiect pentru înființarea în satul Pinoasa a rețelelor de apă potabilă și canalizare. Aici nu avem aceste utilități pentru că, dat fiind faptul că este un sat cu activitate minieră, nu ni s-a permis să investim, pentru că nu ni s-a dat voie și acum au fost lăsați baltă. De aceea am făcut acest proiect pentru că oamenii de aici au dreptul la aceste utilități. Proiectul este în evaluare la Ministerul Dezvoltării și are mari șanse să fie aprobat”, a declarat Dumitru Vulpe.

Investiția este una majoră și mult așteptată de localnici.

Vizualizări: 3,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: