Primar PSD: Partidul fierbe! Putem scoate un milion de oameni în stradă

Social-democraţii gorjeni iau în calcul organizarea unui miting de amploare pentru a-și arăta susţinerea pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Decizia nu este bătută în cuie, însă primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, avertizează că PSD poate scoate în stradă un milion  de oameni.

Reporter: S-a stabilit dacă veţi organiza un protest de susţinere pentru Liviu Dragnea?

Ion Bîrcă: Nu s-a luat o decizie fermă prin care Partidul Social Democrat să facă un miting de susţinere a liderului Liviu Dragnea, dar tot partidul fierbe, situaţie din care toţi vrem să ieșim, să facem un miting de susţinere a Partidului Social Democrat, să arătăm că noi nu suntem zece mii, douăzeci de mii.

Rep.: La câţi oameni vă gândiţi să scoateţi în stradă?

I.B.: Suntem în stare să scoatem un milion de oameni pentru ca să demonstrăm că suntem o forţă și lucrurile ce le-am spus în campania electorală sunt lucruri care se vor întâmpla și nu suntem un partid cum, de altfel, aţi văzut, PNL, care a scos patru mii de oameni în stradă pentru moţiunea de cenzură. Putem să vorbim despre un partid foarte mare, pentru că majoritatea populaţiei din România este alături de PSD. Că nu le convine unora de modificările aduse Codului Fiscal ori de legile justiţiei, ăia sunt niște șmecherași care încercau să tragă sforile în România.

Rep.: Am văzut că și Florin Cârciumaru a postat un mesaj de susţinere pentru domnul Dragnea. Cum vedeţi acest lucru?

I.B.: În primul rând, toţi avem un mesaj de susţinere pentru Liviu Dragnea. Este omul care prin modul în care conduce a adus România într-o stare foarte bună.

Rep.: Aţi urmărit protestele din ţară?

I.B.: Au fost mitinguri în toată ţara. Vreo 15 mii au fost în București. În Sibiu erau trei, patru mii de oameni în orașul președintelui. Sunt oameni care lucrează la diverse întreprinderi prin ţară care sunt scoși în stradă: „Bă, vă duceţi și faceţi miting în stradă că altfel nu mai aveţi ce căuta la serviciu”. Sunt mulţi oameni care sunt puși să facă așa ceva.

Rep.: Consideraţi că este oportună realizarea unui miting în aceste condiţii?

I.B.: Da. Trebuie să le demonstrăm că majoritatea învinge minoritatea.

Vizualizări: 3,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: