Primar revoltat: Lucrări oprite printr-un demers criminal

Primarul din Bumbeşti-Jiu, foc şi pară pe demnitarii care nu reuşesc să deblocheze lucrările din Defileul Jiului. „Au fost oprite printr-un demers criminal”, consideră edilul. Sunt patru proiecte blocate în instanţa de judecată, iar oficialii din Ministerul Energiei anunţă că au reluat demersurile pentru ca investiţiile să fie duse la capăt.

Constantin Bobaru susţine că nu-l ajută cu nimic anunţurile pompoase ale guvernanţilor care vorbesc despre strategii peste strategii. Edilul vrea să vadă fapte. Până atunci, se plânge că are patru şantiere unde nu se mai mişcă nici măcar un pai. Lucrările pentru reabilitarea hidroenergetică a râului Jiu au fost blocate în instanţa de judecată, încă de la sfârşitul anului trecut, de o organizaţie de mediu. „Este foarte uşor să ne ascundem după neputinţă. Cu tot riscul de a se supăra cineva pe mine. Cu ce mă încălzeşte pe mine că tot vorbim de strategii şi documente poate care vor fi puse în aplicare când n-om mai fi mulţi dintre noi? Eu ştiu că la mine, la Bumbeşti-Jiu, sunt patru lucrări hidroenergetice sau hidrotehnice în execuţie, unele la stadiu de 98%, şi, printr-un demers criminal, după părerea mea, au fost oprite”, a fost reacţia primarului din Bumbeşti-Jiu.

Edilul trage şi un semnal de alarmă. Lunca Jiului s-a transformat în groapa de gunoi a întregului judeţ. „Ştiu că pământul cel mai productiv din Bumbeşti-Jiu, toată lunca Jiului, este afectat din 1992, nu de ieri, de azi, şi zace acolo. A devenit groapa de gunoi a întregului judeţ. Nu interesează pe nimeni de nimic! Oamenilor li s-a luat cel mai bun teren care asigura creşterea animalelor de acolo. Asta trebuie să-i preocupe pe oamenii noştri!”, a conchis Bobaru.

Vizualizări: 1,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: