Patru investiţii pe linie de cultură în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu încearcă să obţină finanţare pentru patru obiective importante, printr-un program al Ministerului Culturii. Cel mai important dintre ele este reabilitarea Casei de Cultură, cumpărată în acest an de la un lichidator judiciar.

Raul Chiriac, director adjunct Investiţii în Primăria Târgu Jiu, a vorbit despre proiectele depuse la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. „Primăria Târgu Jiu a depus patru proiecte. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură, a unei suprafeţe de 3.926 mp, cu tot ceea ce înseamnă instalaţii, finisaje, climatizare, sala de spectacole. Întregul mobilier va fi schimbat, inclusiv cele 700 de scaune. Este singura sală care poate găzdui evenimente cu un public numeros, dar dispune şi de sală de conferinţe, spaţii conexe”, a spus Chiriac.

Al doilea proiect se referă la un centru cultural multifuncţional pentru tineret. „Este vorba de o clădire cu un regim de înălţime P+2, pe care îl dorim amplasat în zona Debarcader, la fostul liceu Auto. Centrul va avea sală de spectacole, sală de conferinţe, spaţiu de petrecere a timpului liber, activităţi recreative. Vor fi şi spaţii dedicate artiştilor plastici”, a spus Raul Chiriac.

Al treilea proiect vizează un complex artistic la liceul de muzică, de asemenea o clădire cu două etaje, cu sală de spectacole de 170 de locuri.

Reabilitarea şi modernizarea teatrului de vară este al patrulea proiect depus, prin care primăria îşi propune reconfigurarea întregii incinte, precum şi realizarea unui acoperiş astfel încât evenimentele să se poată desfăşura şi pe timp nefavorabil.

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: