Primar revoltat pe salariile și munca de la stat: "În mediul public, o lălăiești de azi pe mâine"

Discrepanță de netolerat între stat și privat! O recunoaște chiar un primar din Gorj. Edilul din Bumbești-Jiu susține că s-a creat un dezechilibru mult prea mare între mediul bugetar și cel privat în privința salariilor, încât toată lumea țintește să lucreze doar la stat, unde „s-o lălăiești de azi pe mâine”.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a răbufnit, în direct, la Radio Infinit, când comenta situația forței de muncă din Gorj.

Edilul spune că munca la stat e mult prea bine plătită decât cea de la privat, iar diferențele sunt uriașe. “S-a creat o discrepanță de netolerat, poate să se supere oricine pe mine din colegii mei care sunt în sistemul public. Nu poți, domnule, să plătești un om care lucrează în sistemul public, care nu creează plusvaloare, Dumnezeule, prestează servicii, să-l plătești de două ori, de trei ori, față de ăla care produce valoare adăugată mare. Nu se poate! E o regulă împotriva oricărei chestiuni economice în lumea asta. Lucrurile trebuie reașezate. În privat, trebuie să justifici pentru ce îți dă patronul banii. În mediul public, o mai lălăiești de azi pe mâine”, a afirmat primarul Constantin Bobaru.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), instituţia care emite prognozele pe baza cărora guvernul îşi bugetează veniturile şi cheltuielile, se aşteaptă ca angajaţii din instituţiile statului să aibă în acest an un salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din companiile private.

Vizualizări: 5,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: