Senatorul Rujan, despre restructurarea CEO: Mai întâi dărâmă casa, apoi construiesc una nouă

Senatorul PSD Gorj, Cristinel Rujan, și-a propus să monitorizeze modul în care autoritățile vor gestiona banii care vor veni din Fondul de Tranziție Justă. 

”În ceea ce privește programul de tranziție justă, acesta este într-o fază incipientă, zic eu, tocmai pentru faptul că nu a fost finalizat ca și negociere la Bruxelles. Așadar, vom putea avea un program relativ structurat de tranziție justă abia spre finalul anului, preconizez eu. Un program presupune un plan concret de obiective și acțiuni”, a spus Cristinel Rujan.

Rujan mai spune și faptul că se teme de apariția unor diverse interese privind finanțările europene sau caiete de sarcini: ”Cel mai important rol îl are Guvernul. Noi ne vom implica în a ține în corzi guvernul pentru a nu derapa, fie în sensul de a renunța la energia produsă de combustibil solid, dar și pentru o construcție corectă a acestui program de tranziție justă. Pot exista din diverse interese anumite dezechilibre. Fie de finanțare din fondul total, pentru evitarea discrepanței de acordare de bani, fie un echilibru privind modalitatea de stabilire a caietelor de sarcini. Implicarea noastră va fi permanentă”, a mai spus Rujan.

Senatorul PSD spune că actualul guvern nu procedează tocmai corect în ceea ce privește situația în care se află Complexul Energetic Oltenia. ”Ceea ce reiese acum din activitatea guvernamentală este un haos total, aceștia dau semne că nu vor putea să regleze aceste programe pentru CE Oltenia. Cel mai important rol îl are Guvernul României care, din păcate, nu este responsabil până acum. Toate lucrurile merg încet-încet spre a destructura sau distruge CEO. Mai întâi dărâmă casa, apoi construiesc una nouă”, a mai afirmat Cristinel Rujan.

Vizualizări: 2,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: