Nu vor mai trece prin apă să ajungă acasă!

Vești bune pentru localnicii din două sate ale comunei gorjene Căpreni. Autoritățile locale au făcut rost de bani pentru construirea a două poduri peste Amaradia și Plopu. Cetățenii care au terenuri în satul Aniniș ocoleau zeci de kilometri sau treceau prin apă. Și în satul Cetatea sunt trei gospodării izolate, iar aici proprietarii treceau prin apă ca să ajungă acasă.

Puntea pe cabluri spre satul Aniniș va fi doar amintire pentru localnicii de aici, care nu aveau altă variantă să ajungă să-și muncească terenurile. Autoritățile locale au obținut o finanțare prin PNDL pentru construirea unui pod pe care pot trece și autoturismele, dar și utilajele agricole.

„Au început deja lucrările la podul peste Amaradia, către satul Aniniș. Sunt aproximativ 70 de familii care aveau terenuri peste apă și trebuiau să ocolească destul de mult cu utilajele ca să le muncească. Aici era doar o punte pietonală pe cabluri, care va fi înlocuită cu un pod pe care se poate trece cu autoturisme. Investiția este prin PNDL și are o valoare de 2.600.000 de lei”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Și către satul Cetatea se construiește un pod cu bani de la bugetul local. ”Am alocat de la bugetul local suma de 460.000 de lei pentru un pod peste răul Plopu, pentru cele trei gospodării de peste apă. Aici oamenii nu aveau rută ocolitoare și treceau mereu prin apă. Nu mai puteam să-i lăsăm în această situație. Noi sperăm ca, până la finele acestui an, ambele investiții să fie finalizate”, a mai spus Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: