Primar: Se consumă mult oxigen

Tot mai mulți pacienți ajung să fie internați în spitalele din județul Gorj, iar unii dintre ei sunt dependenți de oxigen. Spre exemplu, la Spitalul din Motru sunt peste 60 de pacienți internați, cei mai mulți având nevoie de oxigen. Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că ar fi nevoie de o mașină autorizată care să îi ajute la transportul tuburilor de oxigen de la Craiova sau Severin.

Tuburile sunt luate acum cu ajutorul unei mașini din cadrul unității medicale, care nu poate să ia mai mult de 4-5 astfel de tuburi. Autoritățile locale se tem de faptul că ar putea să nu mai aibă oxigen.

”Sunt peste 60 de pacienți acum. Tot mai mulți au nevoie de oxigen. Se consumă mult. Mijlocul de transport de care dispune Spitalul Municipal Motru este o mașină mai mică care nu poate să aducă o cantitate mare de tuburi. Acel oxigen să termină în 2-3 zile. Acum sunt nevoiți să meargă zilnic. Această problemă ar fi putut să fie rezolvată cu o mașină de la ISU”, spune primarul Morega.

Primarul spune că vrea să facă și o stație de oxigen, însă legislația îi cam pune bețe-n roate. ”Am emis un certificat de autorizare pentru a face o stație de oxigen modernizare. Legislația nu ne lasă să facem fără autorizație. Am emis acel certificat pentru a obține avizele, dar durează. În alte părți se face peste noapte, la noi în țară durează luni sau poate ani”, a mai spus edilul.

În Motru au decedat peste 160 de persoane în urma infecției cu Covid-19. Primarul spune că a terminat și el certificatele de deces, situație similară cu Târgu Cărbunești.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj spun că instituția nu este autorizată pentru a face transporturi de butelii de oxigen.

Vizualizări: 1,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: