Primar: Știu funcționari care luau concediu să se ducă la săpat

Primarii gorjeni nu sunt deloc încântați că se va renunța la tichetele de vacanță. Aceste vouchere, susțin primarii, ajută atât angajații, cât și sectorul turistic din România. Până acum, aproape toți funcționarii din Gorj au beneficiat de vouchere de vacanță.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a reacționat la anunțul că voucherele de vacanță ar putea dispărea. Susține că mulți funcționari au ajuns în concediu pentru prima dată în viața lor datorită acestei facilități oferite de stat.

„Sunt angajați din sectorul public care nu au fost în viața lor în concediu. Își luau concediu ca să meargă la săpat sau să facă un gard. Obținând aceste vouchere, li s-a dat o șansă. Cunosc persoane care au zis: Dacă statul mi-a dat acest voucher, hai să mă duc! La nivel mondial, s-a stabilit că omul are nevoie de o pauză, de un concediu de odihnă ca să dea randament la serviciu. Iar aceste vouchere au fost acordate și pentru a ajuta turismul, pentru că aceste vouchere pot fi folosite doar în turismul intern și sunt ajutați și acești oameni”, a spus Cosmin Pigui, primarul din Peștișani.

Până acum, toți angajații primăriei au beneficiat de tichete de vacanță. Și nu doar ei. „Noi am dat vouchere de vacanță tuturor angajaților, inclusiv asistentelor comunitare și celor din cabinetele medicale școlare, care mai sunt la Peștișani și în Baia de Fier. Cabinete de stomatologie și medicină generală, doi medici și două asistente medicale, cabinete care sunt dotate la superlativ. Copiii au cele mai bune condiții și acum, că a început școala, avem cadre medicale pregătite ca să ajute copiii”, a mai spus Pigui.

Pentru că în localitate sunt doar două îmbolnăviri de Covid 19, toate școlile își desfășoară cursurile în scenariul verde. 

Vizualizări: 4,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: