Lider Sanitas Gorj: Este o jignire să tai din salariile oamenilor din sănătate

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că vor face proteste în perioada următoare, pichetând sediile Guvernului, Parlamentului și ale ministerelor. Mișcările vor avea loc în perioada 11-19 februarie 2021. Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, consideră o jignire suspendarea voucherelor de vacanță pe anul 2021. O altă nemulțumire este legată de reducerea indemnizației de hrană.

”Pare o glumă proastă. Voucherele de vacanță de acordă o dată pe an. Am o părere destul de proastă. Nu numai asta este o problemă, ci și reducerea salariilor sau a sporurilor. Noi o să reacționăm și o să protestăm în fața Guvernului și a Parlamentului. Ne afectează în funcție de venitul fiecăruia, dar gândul de a tăia din salariile oamenilor, mai ales de la sănătate, reprezintă o jignire pentru personalul sanitar din România”, a spus Valentin Popa, la Radio Infinit.

Această problemă nu există în toate domeniile de activitate. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că angajații din CE Oltenia nu vor fi afectați de o astfel de decizie în privința voucherelor de vacanță. ”Noi avem negociat acest voucher de vacanță. Și în 2021 vom lua acest voucher de vacanță. Acesta este rolul sindicatelor, să negocieze pentru angajați”, a spus Mitrescu.  

Vizualizări: 1,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: