Primar trimis în judecată de DNA pentru banii dați la echipa de fotbal

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată, la Tribunalul Ilfov, pe Mircea Minea, primarul din Chiajna. Acesta a fost cercetat de DNA pentru fapte care au legătură cu finanțarea clubului de fotbal din localitate, Concordia, formație care evoluează în Liga 2, și pentru folosirea gratuită de către o echipă privată a bazei sportive a comunității.

Mircea Minea, primar al Chiajnei din 1996, figurează ca membru fondator al Concordiei, iar până în ianuarie 2015 a fost președinte al Consiliului Director.  „Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Minea Mircea, la data faptelor și în prezent primar al comunei Chiajna, județul Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat emis miercuri de DNA.

Conform procurorilor, Minea ar fi pompat din bugetul local o sumă exorbitantă în club, 37.474.795 lei, echivalentul a 7,61 milioane de euro, informează gsp.ro.

Pe deasupra, ar fi închiriat clubului două baze sportive la tarife preferențiale, fără aprobarea Consiliului Local și fără licitație.

O situație similară este și la echipa de fotbal care folosește gratuit bazele sportive ale Primăriei Târgu Jiu, ACS Viitorul Târgu Jiu, care nu plătește pentru antrenamente pe terenurile 2 și 3, deși ar fi obligată să achite o taxă de 180 de lei pe oră de antrenament.

Întrebați de aceste aspecte, funcționarii primăriei responsabili de baza sportivă ridică din umeri și recunosc că echipa de fotbal nu plătește pentru antrenamente ci numai pentru meciurile oficiale de pe terenul principal al stadionului, și acolo după numeroase somații și cu întârzieri.

Cu toate că echipa susținută de apropiații lui Nicolae Sarcină nu este susținută direct de Primăria Târgu Jiu, fiind un club privat adus de finanțatorii care au cumpărat locul echipei vâlcene ACS Șirineasa, în urmă cu mai mulți ani, ACS Viitorul Târgu Jiu, cum se numește acum, după ce a purtat mai multe denumiri de-a lungul timpului, se folosește gratis de baza sportivă care este îngrijită cu angajații și cu banii Primăriei Târgu Jiu, din taxele contribuabililor locali.

Vizualizări: 1,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: