Primar: Vrem să facem trotuar pe lângă drumul judeţean

Un primar din judeţul Gorj vrea trotuar pe marginea drumului judeţean. Primarul din comuna Bărbăteşti lucrează la un proiect în acest sens şi, dacă nu va primi finanţare prin PNDL, va realiza lucrarea cu bani de la bugetul local. Adrian Mangu speră ca primarii din comunele încevinate să-l urmeze.

Comuna Bărbăteşti este tranzitată de DJ 661 pe o distanţă de aproximativ 7 kilometri. Primarul s-a gandit să facă trotuar pe marginea drumului şi are şi o explicaţie pentru decizia pe care a luat-o. "Vreau să vă spun că pe acest drum se circulă cu viteză, au fost şi foarte multe accidente şi, mai mult decât atât, vreau să scoatem de pe partea carosabilă mijloacele de transport cu viteză redusă, gen căruţe, tractoraşe, biciclete, care ar putea merge pe acest trotuar. Noi sperăm să obţinem finanţare, dacă nu, o să facem cu bani de la bugetul local", a precizat Adrian Mangu, primarul din Bărbăteşti.

Pe lângă utilitate, acest trotuar ar fi şi estetic pentru comună. Adrian Mangu îi îndeamnă şi pe ceilalţi primari să-i urmeze proiectul. "Este un proiect foarte bun pentru dezvoltarea comunei. Să nu mai vorbesc de faptul că va schimba faţa localităţii, mai ales că pe acest drum vin turişti de la Craiova care merg la Rânca. Se schimbă aspectul, este altceva. Ar trebui să fiu un exemplu pentru primarii din comunele vecine care au deschidere la DJ 661 şi să continue proiectul acesta", a spus Mangu.

Autorităţile locale din Bărbăteşti vor lua legătura şi cu un proiectant pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru ca acest trotuar să preia şi apele pluviale.

Vizualizări: 3,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: