Programul de vizită, mult redus în spitalele din Gorj

Spitalele din Gorj au luat măsuri dure după ce un gorjean a fost diagnosticat cu coronavirus, iar alte câteva sute de persoane au fost izolate la domiciliu, până când se află dacă sunt sau nu bolnave.

La spitalul din Bumbești Jiu, pacienții nu mai pot fi vizitați de rude decât sâmbăta și duminica. Managerul Aurel Stolojanu  a spus că personalul medical a fost instruit, a fost asigurat materialul de protecție. “Am restricționat accesul vizitatorilor doar pentru sâmbătă și duminică, de la 16.00 la 18.00”, a spus Stolojanu.

La spitalul din Motru, accesul în spital a fost limitat, a spus managerul Alin Efrim. “Dacă situația va lua amploare, cred că niciun spital din România nu este pregătit”, a spus Efrim, prezicând că deocamdată sunt pe stoc măști, dezinfectanți și alte materiale de protecție.

La Târgu Cărbunești merg localnicii din Prigoria, comuna din care este tânărul de 25 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus. Aici, conducerea a interzis accesul mașinilor în curtea spitalului. Medicii discută în fiecare dimineață situațiile care apar.

La Târgu Jiu, programul de vizită este de o oră pe zi, a spus managerul Dumitru Vienescu. “Vom cere detașarea de urgență a unui medic epidemiolog la spitalul din Târgu Jiu”, a spus managerul. (A.A.)

Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: