Primari: Cel mai prost an la încasări

Starea de urgență a afectat încasările din taxe și impozite locale. Pentru că nu au putut ieși din casă, gorjenii nu au fost să-și plătească dările la stat. La acest lucru a contribuit și prelungirea termenului până la sfârșitul lunii iunie, pentru cei care plătesc integral impozitul ca să beneficieze de bonificație.

Comuna Stejari este una dintre localitățile din Gorj unde se resimte acest fenomen. Aici încasările sunt foarte slabe. ”Este o perioadă moartă în ceea ce privește încasarea taxelor și impozitelor locale. Stăm foarte slab. E pandemie și cetățenii au stat în casă, așa cum era normal să facă. Dacă aș face o analize, stăm cel mai prost din ultimii 30 de ani la încasări. Dacă anul trecut în primul trimestru am încasat 500.000 de lei, acum avem maxim 180.000 de lei”, a precizat Robert Păiuși, primarul din Stejari.

Și în comuna Bolboși încasările la bugetul local s-au făcut în proporție de 30%. ”Am încasat numai un procent de maxim 30% din taxele și impozitele locale. Avem încasări foarte mici și este foarte greu, mai ales că s-a prelungit termenul pentru bonificație și mulți veneau pentru acea reducere și mai plăteau când veneau să ia adeverințele pentru APIA, dar acum dacă le-am trimis on-line, s-a terminat”, a precizat primarul Gheorghe Bilea.

Comuna Slivilești se pare că stă mai bine la acest capitol pentru că primarul are o strategie pe care o pune în practică în fiecare an. ”Noi stăm foarte bine. Am apucat să luăm banii în primele două luni. Bătrânii sunt cei mai conștiincioși și de la începutul anului vin să le achite să scape. În plus cei care vin să ia adeverințe nu le dăm până nu plătesc taxele și impozitele locale. Așa că noi suntem în grafic”, a spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: