Primăria are vestiare pentru copii şi juniori, dar nu le foloseşte

Primăria Târgu Jiu a fost pusă recent în situaţia de a da un răspuns Avocatului Poporului pentru faptul că nu pune la dispoziţie vestiare şi grupuri sanitare pentru copii şi juniorii care folosesc terenul sintetic. Ceea ce nu ştiu copiii şi părinţii acestora este faptul că primăria a primit, la inaugurarea stadionului, şi fostele vestiare ale clubului Pandurii de sub tribuna a doua a stadionului, care în trecut erau folosite şi de copii şi juniori.

Statul român a investit câteva zeci de milioane de euro într-un stadion modern şi o sală de sport la Târgu Jiu pentru a fi folosite de comunitatea locală, dar copiii din Târgu Jiu care joacă fotbal se echipează încă pe gardurile din stadion.

Asta pentru că Primăria Târgu Jiu refuză să le pună la dispoziţie copiilor vestiare şi condiţii umane, pentru a putea practica acest sport, aşa cum o face cu cei ai CSM Târgu Jiu. Pe lângă faptul că aceşti copii şi juniori plătesc pentru a se antrena şi a juca fotbal, ei trebuie să suporte şi condiţii care nu sunt adecvate secolului actual.

La fel de grav este şi faptul că un oraş ca Târgu Jiul a ajuns să se facă de râs în faţa echipelor care vin din ţară să joace meciuri de juniori republicani, a  oficialilor FRF, delegaţi la aceste meciuri, şi a arbitrilor din toată ţara, prin condiţiile improprii pe care le oferă şi acestora la meciuri.

Pe lângă vestiarele stadionului şi sălii de sport, Primăria Târgu Jiu ar avea posibilitatea de a oferi vestiare acestor copii şi oficialilor federali şi în vechile vestiare pe care clubul de fotbal Pandurii le amenajase sub vechea tribună oficială, acolo unde erau amplasate vechile vestiare ale stadionului.

În documentele vechiului stadion acestea figurau, prin contractul de comodat, în folosinţa clubului Pandurii şi în proprietatea Primăriei Târgu Jiu. La inaugurarea stadionului din anul 2019 acestea ar fi trebuit să revină clubului de fotbal Pandurii, dar au revenit direct Primăriei Târgu Jiu.

Nu se ştie de ce Pandurii nu a revendicat vechile vestiare şi de ce nu le-a folosit, mai ales că le modernizase şi mobilase pe investiţia clubului, dar cert este că acestea figurează acum în proprietatea primăriei, care are încă în custodie bunurile clubului Pandurii, respectiv mobilier şi toate instalaţiile sanitare din incintă. Sau cel puţin ar trebui să figureze pentru că nu mai sunt folosite de peste şase ani.

Prin urmare, cel puţin în documente, primăria are două vestiare care pot fi puse la dispoziţia zecilor de grupe de copii şi juniori care joacă pe terenul sintetic. Fostele vestiare amenajate de Pandurii Târgu Jiu sub actuala tribună a doua erau unele moderne, cu mobiler nou şi zonă de refacere, iar vestiarul oaspeţilor era folosit constant de grupele de copii şi juniori. Nu numai cele ale clubului Pandurii.

Galerie foto



Vizualizări: 946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: