Două blocuri din Motru, invadate de ploşniţe. „Nu mai putem locui!”

Locatarii a două blocuri de locuinţe sociale din Motru sunt terorizaţi de ploşniţe şi au solicitat sprijinul primăriei să organizeze o acţiune de dezinsecţie. Primarul Gigel Jianu a propus acest lucru de două ori consilierilor locali, însă majoritatea s-a opus acestui demers. Între timp, oamenii sunt disperaţi şi vin cu zeci de sesizări noi la Primăria Motru.

Este vorba despre blocurile C7 şi C3 din Motru. „În cele două unităţi locative locuiesc familii cu copii, iar ploşniţele reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, existând, totodată, riscul extinderii şi în alte zone ale oraşului. În urma numeroaselor sesizări depuse de către locatarii celor două cămine sociale din municipiul Motru, cu privire la existenţa ploşniţelor în respectivele locuinţe, primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a iniţiat un proiect de hotărâre pentru stabilirea unui regulament de efectuare a unor servicii de dezinsecţie în locuinţele respective, de către serviciul de specialitate din subordinea primăriei. Consilierii PSD şi PSRo trebuie să plece, pentru că pun în pericol sănătatea oamenilor din Motru!”, este apelul PNL Gorj într-un comunicat de presă.

Primar: Nu conştientizează pericolul

Proiectele au fost puse pe ordinea de zi în cadrul a două şedinţe, una ordinară şi alta de îndată, însă consilierii locali s-au opus de fiecare dată. „Domnul Cosmin Morega (n.r. viceprimarul municipiului Motru) şi consilierii de la PSD au votat împotriva acestui proiect de două ori. Dumnealor cred că eu aş putea să câştig capital electoral din această acţiune şi, din acest motiv, nu vor să susţină campania de deratizare şi dezinsecţie. Sunt copii mici acolo, sunt copii care mai merg la grădiniţă, iar consilierii locali nu conştientizează pericolul, că ne-am putea confrunta cu un focar mai mare în Motru”, a fost semnalul de alarmă tras de primarul Gigel Jianu.

Oamenii sunt disperaţi din cauza insectelor care i-au invadat şi au început să arunce chiar şi lucruri din casă pentru a scăpa de ele. „Locuiesc cu un copil în vârstă de patru ani. Camera este contaminată cu ploşniţe a căror provenienţă nu o cunosc. Nu mai putem locui în aceste condiţii. De la aceste insecte periculoase, avem semne şi muşcături pe tot corpul. Copilul merge zilnic la grădiniţa cu program prelungit unde este foarte agitat. Solicit sprijinul dumneavoastră urgent”, este una dintre sesizările ajunse pe masa primarului din Motru.

Vizualizări: 2,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: