Primăria deschide şi al doilea adăpost pentru oamenii străzii

Casa Iris, centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost, este ocupat aproape la capacitatea maximă. Pentru ca oamenii să nu rămână pe străzi, autorităţile locale se pregătesc să deschidă un alt centru social. Este vorba despre Casa Sânziana, centrul destinat iniţial pentru refugiul femeilor bătute de soţi. În ultima perioadă, acest centru a fost închis întrucât victimele violenţei în familie au fost adăpostite la Casa Iris, unde pe perioada de vară numărul celor găzduiţi este mult mai mic decât în timpul sezonului rece.

Casa Iris a devenit neîncăpătoare pentru oamenii străzii care caută un adăpost pe timpul iernii. Capacitatea centrului este de 32 de locuri, 16 pentru bărbaţi şi 16 pentru femei, însă în mare parte acestea au fost deja ocupate. Numărul solicitărilor continuă să crească, iar autorităţile au început să caute soluţii pentru a nu lăsa oamenii să doarmă pe străzi.

Una dintre acestea o reprezintă deschiderea Casei Sânziana, centrul amenajat iniţial pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie. “Casa Iris este ocupată aproape la capacitatea maximă. Cele 16 locuri pentru bărbaţi sunt ocupate în totalitate, iar în compartimentul pentru femei avem nouă doamne cu cinci copii, urmând să mai vină alte două mămici cu doi copii. Din cauza temperaturilor scăzute numărul solicitărilor este în permanentă creştere. Ca atare suntem pregătiţi să deschidem şi Casa Sânziana, unde mai putem găzdui 6-8 persoane. Dacă va fi nevoie vom apela şi la saci de dormit”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Locaţia Casei Sânziana este ţinută ascunsă de autorităţi cu scopul de a proteja femeile agresate. Acest refugiu are două camere mai mari, în care a fost amenajat dormitorul victimelor abuzate, dar şi birourile de consiliere şi cel al administratorului. Adăpostul „Sânziana” mai este prevăzut cu bucătărie şi baie, centrul de protecţie socială având capacitatea de a adăposti cel mult opt persoane.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: