Primăria face mai mulţi bani din divorţuri, decât din căsătorii

Primăria Târgu Jiu a început anul 2013 cu solicitări pentru divorţuri pe cale administrativă şi nicio cerere pentru oficiere de căsătorii. Astfel, până în prezent, municipalitatea a încasat mai mulţi bani pentru divorţuri decât pentru căsătorii. Pe parcursul anului trecut, bugetul primăriei s-a rotunjit cu aproximativ 80.000 de lei din taxele încasate pentru căsătorii şi divorţuri.

Primăria Târgu Jiu a realizat anul trecut venituri de aproximativ 80.000 de lei din taxele pentru căsătorii şi divorţuri. Ofiţerii de stare civilă au oficiat peste 600 de căsătorii. Perechile care şi-au oficializat relaţia în zilele lucrătoare nu au plătit nici un fel de taxă la primărie. În schimb cuplurile care optat pentru căsătorii în zilele de sâmbătă şi duminică au scos din buzunar câte 160-260 de lei, în funcţie de ora planificată. De asemenea, în anul 2012, un număr de 38 de cupluri au divorţat pe cale administrativă. Este vorba despre cupluri fără copii şi care nu au cerut un partaj al bunurilor. Taxa de desfacere a căsătoriei percepută de municipalitate este de 100 de lei. „În anul 2012, am avut 38 de solicitări pentru divorţuri pe cale administrativă şi am încasat 3800 de lei. Totodată, am oficiat 621 de căsătorii pentru care am încasat 75.340 de lei. La Primăria Târgu Jiu, pentru căsătoriile oficiate în zilele lucrătoare nu se percepe nici o taxă, însă pentru cele oficiate în zilele de sâmbătă şi duminică taxele sunt diferenţiate. Pentru căsătoriile oficiate sâmbăta şi duminica până la ora 14.00 taxa de 160 de lei (100 de lei taxa pentru oficierea căsătoriei şi 60 de lei taxa pentru fotografii şi filmări), iar după ora 14.00 taxa pentru căsătorii se ridică la suma de 260 de lei”, a declarat Ramnona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

În luna ianuarie a acestui an, autorităţile au încasat mai mulţi bani din divorţuri decât din căsătorii. Asta întrucât s-au înregistrat solicitări pentru două divorţuri şi nici o căsătorie. „Până în momentul de faţă, am încasat 200 de lei pentru două divorţuri, însă nu am oficiat nici o căsătorie”, a mai precizat Ramona Evulescu.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: